суббота, 16 марта 2013 г.

Рефлексія. Модуль 10,11


Сьогодні ми ознайомились з терміном фасилітація. Обговорили питання як керувати навчальним процесом у класі та які можна використовувати різні техніки постановки запитань. Я створила план впровадження теми та документ для фасилітації. Перегляула всі складові свого портфоліо та інтернет-ресурси.

СЬОГОДНІ ОСТАННІЙ   МОДУЛЬ. КУРСИ ІНТЕЛ 10 БУЛИ ДУЖЕ ПІЗНАВАЛЬНІ. 
В СВОЇ РОБОТІ Я БУДУ ЗАСТОСОВУВАТИ МЕТОД ПРОЕКТІВ З ДОПОМОГОЮ ІНТЕРНЕТ РЕСУРСІВ ТА МЕТОД ФАСИЛІТАЦІЇ. 

пятница, 15 марта 2013 г.

Рефлексія. Модуль 9

  При роботі над цим  модулем ми обговорили створені приклади учнівських робіт і засоби їх оцінювання. Проаналізували шляхи здійснення диференціації навчання учнів.
Створили форму оцінювання учнівської самоспрямованості в навчанні, інструменти для підсумкового оцінювання і навчальні матеріали. Внесли зміни в План вивчення теми та оцінили нові навички, які ми отримали сьогодні на тренінгу.

четверг, 14 марта 2013 г.

Рефлексія. Модуль 8

Цей модуль допоміг мені оцінити значення вхідного оцінювання, розробити критерії оцінювання учнів до початку їх роботи над проектом. 
Гарна ідея - учні повинні оцінювати роботу своїх однокласників, а також самих себе.
Цікаво бути на місці своїх учнів!
Самий цікавий момент - це об'єднання в групи, "запеклі" дискусії, гра в різноманітні ігри.

среда, 13 марта 2013 г.

Рефлексія. Модуль 7 
 
Цей модуль був особисто для мене дуже цікавим і корисним. Я визначила  деякі стратегії, які дозволять учням адаптуватися до навчання за методом проектів. Доволі цікаво було створювати приклад учнівської роботи. Побачила свою проблему - я не дуже добре вмію ефективно планувати роботу під час проектного дослідження. Буду тренуватися!

вторник, 12 марта 2013 г.

Рефлексія. Модуль 6
 
Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів, а саме: ми обговорювали проблеми безпеки роботи учнів в Інтернеті, запланували, як вони будуть використовувати Інтернет для співпраці та спілкування при виконанні завдань проектів, переглянули план вивчення теми та внесли до нього зміни

четверг, 7 марта 2013 г.

Рефлексія. Модуль 5.
Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання Інтернет-ресурсів у процес навчання моїх учнів, а саме Інтернет може бути потужнім інструментом для проведення досліджень, майстерне оперування пошуковими стратегіями допомагає учням і вчителям ефективно шукати корисні відомості та дані. Я ознайомилася з тим, що доступ до сайтів можна дати за електронними адресами. Я зрозуміла на скільки важливо знати закони про авторські права, та знайомити учнів з цими правами. Я вперше познайомилася з тим, що для збереження закладок існують окремі сайти, і наскільки це зручно при роботі в інтернеті. Я також вперше ознайомилася з матеріалами про оцінювання інтернет ресурсів. Мені стало зрозуміло на скільки важливо оцінювати  інтернет ресурси учнями, щоб інформація була достовірною.Я для себе взяла чимало корисної інформації.
Рефлексія. Модуль 4.
Цей модуль допоміг мені уточнити Основні запитання проекту та обдумати оцінювання учнів в проекті, а саме: ознайомилася з новими для мене інструментами оцінювання, такими як діаграми та схеми. Під час роботи з модулем я вперше при створенні презентації пробувала створювати вбудовані файли, спочатку виникли труднощі, але потім все вийшло.Для себе я дізналася багато цікавого та корисного.